Wel of geen kinderen

De levensvraag wel/geen kinderen is voor ieder mens een vraagstuk waar hij /zij vroeg of laat tegenaan loopt. Omdat dit een van de meest ingrijpende en onomkeerbare beslissingen in ons leven kan zijn, is het erg belangrijk om hier een weloverwogen en goed doordachte beslissing in te maken. De coaching is dan ook gericht om hierbij te helpen.


Met betrekking tot zwangerschap

Een zwangerschap kan enorm veel veranderingen met zich meebrengen. Zowel op fysiek als mentaal gebied. Mama’s coaching helpt je op het gebied van zwangerschap om o.a:
⦁ De klachten die jij tijdens de zwangerschap ervaart te verwerken
⦁ Het veranderen van je lichaam een plaats te kunnen geven
⦁ Om te kunnen gaan met het verminderd belastbaar zijn
⦁ Je aan het begin van de zwangerschap mentaal voor te bereiden op de veranderingen die kunnen plaatsvinden
⦁ Je ‘baal dagen’ dragelijker te maken

De bevalling; Voorbereiding en verwerking

Het feit dat je nooit precies zal weten hoe een bevalling precies zal verlopen kan veel stress opleveren. Daarnaast kunnen de hoeveelheid keuzes die gemaakt moeten worden omtrent de wijze van bevallen (wel/geen pijnbestrijding, de plek van bevallen enz.) soms ook keuzestress opleveren.


Mama’s coaching biedt omtrent de bevalling:
⦁ Een betere voorbereiding op de bevalling
⦁ Een goede begeleiding na de bevalling
⦁ Hulp bij het maken van keuzes die met de bevalling te maken hebben
⦁ Hulp om minder angst te hebben voor de bevalling
⦁ Het verwerken van de bevalling als deze niet zo verlopen is als je had gewenst
⦁ Het omgaan met de fysieke ongemakken omtrent de bevalling
⦁ Het verwerken van de bevalling als deze traumatisch is geweest
Al deze /vraagstukken zaken komen aan de orde tijdens het één-op-één

Het (her) vinden van balans tussen werk en privé

Het ontzwangeren is een zwaar onderschat onderdeel van de zwangerschap. Hoewel algemeen verondersteld wordt dat je na 9 maanden weer volledig herstelt bent geven specialisten aan dat het zeker 14 maanden kan duren. In deze periode jezelf weer vinden en een nieuwe balans vinden tussen werk en privé kan soms een enorme uitdaging zijn die vaak onderschat wordt.


Mama’s Coaching helpt je daarom op het gebied van werk/privé/ ontzwangeren met:
⦁ De overgang naar het ouderschap soepeler te laten verlopen
⦁ Je eigen onzekerheden en aarzelingen die door het ouderschap naar voren kunnen komen
⦁ Hoe je weer in balans kunt komen in de veranderede gezinssituatie
⦁ Het vinden van nieuwe verhoudingen tussen de familiebanden
⦁ Inzicht krijgen in de zaken die voor jou nu van belang zijn
⦁ Het vinden van een balans tussen werk, privé en sociale activiteiten
⦁ Jezelf weer te leren vinden
⦁ Het loslaten van negatieve en schuldgevoelens

Als het ouderschap tegenvalt

Wat als het leven met kind anders of zwaarder valt dan gedacht? Niet iedereen kan de omschakelingen naar het ouderschap en de veranderingen die dit met zich mee brengt even makkelijk een plek geven. Misschien was juist het eerste jaar een hele fijne ervaring maar elke fase die volgt heeft weer andere uitdagingen. Zeker in combinatie met de uitdagingen die het dagelijks leven bieden. Waar en in welke fase jij je dan ook bevindt, daar waar jij merkt vast te lopen is de coaching het middel om weer houvast en grip op de situatie te kunnen krijgen.

Coaching omtrent de partner

Voor de partner kan het krijgen van een kind ook een behoorlijke impact hebben. Hij heeft een hele andere ervaring omtrent de zwangerschap doorlopen. Daar waar de vrouw alles fysiek ondervindt en al vroeg in de zwangerschap een band met de baby creëert kan dit voor de man een grote omschakeling zijn. Daarnaast is het voor de man ook een zware belasting als het met zijn vrouw niet goed gaat na de bevalling. Hij dient naast het feit dat zijn leven ook enorm is veranderd nu ook een steun voor zijn vrouw te kunnen zijn. Steun van een coach kan in dit proces goed helpen om beiden weer zo snel mogelijk op de rit te krijgen. Daarnaast kan de relatie onder druk komen te staan door de veranderende omstandigheden. Mama’s Coaching biedt daarom ook hulp aan voor partners. Tevens is het mogelijk om samen op gesprek te komen.